FETS, NO PARAULES II: LA RIERA DE LES ARENES

18 octubre de 2007

“Fets, no paraules” va ser el lema de campanya dels socialistes a les passades eleccions al Parlament de Catalunya. Un lema, per cert, que en el cas de Terrassa s’inverteix l’ordre dels conceptes i es converteix en “paraules, no fets”. En aquest cas, l’ordre dels factors sí que altera el producte.

En el cas de la Riera de les Arenes, la situació és ben bé còmica, per dir-ho d’alguna forma. Telemàticament:

Que a la Riera de les Arenes li cal una bona neteja, no és cap sorpresa ni cap descobriment per a ningú i menys ara

Que fa massa temps que s’havia d’haver netejat, tampoc és nou

Que ja fa temps que els veïns reclamen alguna actuació per part de l’Administració (sigui local o nacional) és una realitat

Que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) digui que l’Ajuntament no ha fet la sol·licitud de neteja de la Riera dins els terminis establerts, és desconcertant

Que ha calgut una proposta de resolució de CiU al Parlament perquè l’Alcalde enviés una carta al conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, ... (sense comentaris)

Que l’Ajuntament digui que des del 2003 s’han mantingut dotze comunicacions amb l’ACA, no ha servit de res

No ho entenc:

- Com pot ser que dues administracions es discuteixin per un tema que afecta el dia a dia d’una ciutat i especialment als veïns i veïnes dels barris afectats?

- De què serveix tenir un tripartit a nivell nacional i un altre tripartit a nivell local si no s’entenen?

- No seria més lògic actuar (netejar la Riera) i després, si cal, demanar explicacions de qui ho havia d’haver fet?

Per cert, avui, a la Comissió Informativa de Planificació Urbanística i Territori, el representant del Grup Municipal de CiU, el regidor Ignasi Puig, ha demanat els documents on consta les peticions fetes per l’Alcalde a l’ACA per a la neteja de la Riera de les Arenes.