28 juny 2007

PRIMER PLE DE MANDAT: CiU 1 - TRIPARTIT 0

Aquest dijous tindrà lloc el primer Ple del mandat 2007 - 2011. Un Ple extraordinari que ha servit, parlant clar, per formalitzar la repartició de càrrecs. Serà un Ple de pur tràmit, els càrrecs ja fa temps que estan repartits i fins i tot han estat publicats en els mitjans de comunicació, però la normativa exigeix que aquests Decrets d'Alcaldia hagin de passar pel Ple.

Però, més enllà de ser un Ple sense cap mena de sorpresa, el què cal destacar és la confirmació del que des de CiU hem estat denunciant al llarg de tot el darrer mandat: que el preu d'un tripartit ha Terrassa ha estat molt car pels terrassencs. És una realitat com un temple, malgrat el PSC-PSOE i els seus complements ens han acusat de mentiders, però ara, amb el nou organigrama (i les seves "justificacions") ho ha posat de manifest.

Així doncs, qui ha mentit al llarg del darrer mandat? Queda clar que CiU, no.

Ara bé, com que no serveix la dita "amb la raó ens quedem", cal veure què passa ara amb la nova estructuració de l'Equip de Govern municipal:

1 ALCALDE

4 TINENTS D'ALCALDE

4 REGIDORS AMB DEDICACIÓ EXCLUSIVA + MEMBRES JUNTA DE GOVERN LOCAL

4 REGIDORS AMB DEDICACIÓ EXCLUSIVA

3 REGIDORS AMB DEDICACIÓ PARCIAL

6 COORDINADORS D'ÀREA

Per tant: menys Tinents d'Alcalde però una nova figura (els 4 regidors amb dedicació exclussiva que són membres de la Junta de Govern Local).

Dubte: què passarà amb els 9 coordinadors d'àrea del mandat anterior? Ara en tindrem uns altres o seran les mateixes persones? Si se n'anomenen de nous, què passarà amb els anteriors? Cobraran igual? Què faran?

Conclusió: estem igual que al mandat anterior: es torna a donar l’anomenada “teoria del chupa-chup”: l’estructura municipal és molt més gran per dalt –càrrecs polítics i de confiança- que per baix – tècnics al servei de la ciutat i dels ciutadans.