27 juliol 2007

CiU CRITICA QUE S’ELIMININ PLACES D’APARCAMENT AL CENTRE DE LA CIUTAT SENSE DONAR CAP ALTERNATIVA

Convergència i Unió demana que cada vegada que s’eliminen places d’aparcament en superfície es faci un estudi previ de mobilitat i s’avaluï l’impacte sobre els veïns de la zona

Ja fa temps que l’Equip de Govern està disposat a fer la vida quotidiana dels veïns i veïnes del centre de la ciutat més difícil a l’eliminar places d’aparcament en superfície de carrers com el Pantà o a l’esplanada del que va ser la Caserna de la Guàrdia Civil al carrer St. Leopold, darrerament, o bé els carrers St. Valentí i Montserrat, anteriorment.

En alguns d’aquests casos hi ha motius que recolzen l’eliminació d’aquestes zones d’aparcament com és el cas del carrer Pantà per ampliació de voreres o bé a l’esplanada del c/ St. Leopold per a la construcció d’un centre per a gent gran. Però, des de Convergència i Unió el que denunciem és que la finalitat no pot condicionar en cap cas el benestar dels ciutadans i ciutadanes.

L’Equip de Govern no hauria d’eliminar places d’aparcament en superfície, malgrat que el seu destí sigui bo per al conjunt de la ciutadania, sense donar una alternativa per als ciutadans i, especialment, per als veïns i veïnes de la zona.

A més, en el cas del carrer St. Valentí o del carrer Montserrat, l’eliminació de les places d’aparcament en superfície es va fer de forma “gratuïta”, és a dir, no hi ha cap motiu que justifica l’eliminació d’aquestes places. L’Equip de Govern s’ha negat constantment a les peticions dels veïns i d’aquest Grup Municipal a ampliar les voreres d’aquests dos carrers les voreres dels quals són inferiors als 90 cm. lliures de pas que és el recomanable per a l’ús de les voreres per a qualsevol ciutadà, especialment per aquelles persones amb problemes de mobilitat.

És, en aquest sentit, que el Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Terrassa, de la mà del seu portaveu, Josep Rull, farà un prec al proper mes de setembre per tal que cada vegada que s’eliminin places d’aparcament en superfície a la ciutat es faci un estudi previ de mobilitat i s’avaluï l’impacte sobre els veïns de la zona en qüestió. Així mateix, la consellera municipal del Districte I, Meritxell Lluís, també avança que en la primera reunió del Consell Municipal del Districte I d’aquest nou mandat farà una proposta en aquest sentit.

Des de CiU considerem que no es pot eliminar de la trama urbana, concretament del centre de la ciutat, unes 300 places d’aparcament en superfície, ja sigui de pagament o no, sense donar cap alternativa als veïns i veïnes de la zona.