21 juny 2007


UNA PARTICIPACIÓ DEL 38,57%

Ahir va tenir lloc la darrera sessió del Procés de Participació Ciutadana en l’elaboració del pressupost municipal del 2007, sessió en la qual es va procedir a la votació de les propostes presentades. Per cert, les propostes guanyadores les podeu trobar aquí.

D’un total de 350 persones amb dret a vot, és a dir, que s’havien inscrit en aquest Procés independentment de la seva assistència o no a les sessions de treball, només vam anar votar 135. Per tant, el percentatge de participació és del 38,57%.

Si fem una mica de memòria, tenim que en les darreres eleccions municipals (en les quals no cal prèvia inscripció per poder votar), la participació va ser del 44,3%, i en el Procés de Participació Ciutadana en l’elaboració del pressupost municipal del 2006, del 30,8% (de 211 inscrits només vam votar 65).

Què està passant aquí? Ara ja fa tres anys que aquest Procés es desenvolupa a la nostra ciutat, també és cert que cada any es van introduint millores en la seva execució com també és cert que cada any augmenta el nombre d’inscrits; però, què passa amb la participació?

En el Procés del 2007 hi hagut un augment del 39,72% dels inscrits i, en canvi, la participació només ha augmentat un 7,77%.

Conclusió ....

Primer, esperem la valoració de l’Equip de Govern i, especialment del nou regidor de Participació Ciutadana, Jordi Ballart, després, ja n’anirem parlant.