PER QUÈ SERVEIXEN LES LÍNIES VERMELLES?

27 juny 2008

Tinc un dubte existencial, per què serveixen les famoses “línies vermelles” d’ERC? La veritat és que personalment estic d’acord amb cadascuna d’elles però el que no veig clar és perquè un partit que governa Catalunya planteja com a cavall de batalla un plantejament que, com a soci de Govern, hauria de ser inqüestionable.

Ahir hi va haver la primera trobada entre el President de la Generalitat i l’ex-conseller, alhora que màxim responsable d’Esquerra, Joan Puigcercós. D’aquesta trobada m’ha cridat l’atenció el fet que el President Montilla hagi dit que dues de les línies vermelles d’ERC ja estan incloses en el Pacte de Govern (potenciar la immersió lingüística del català a les escoles i un bon acord de finançament). Si això és veritat, per què és una de les línies vermelles d’Esquerra quan justament està governant? No ho entenc! A més, què fa el Govern de la Generalitat a favor d’aquestes dues línies?

I en relació a la tercera línia vermella: “una resposta contundent davant una possible retallada de l'Estatut”, és a dir, davant una sentència adversa del Tribunal Constitucional, la resposta del President ha estat més sorprenent.

Com pot ser que el President Montilla digui, en un acte de Partit, que el PSC “no renunciarà ni a una coma de l'ambició col•lectiva dels catalans"? Quina barra, no? Què van fer els seus companys de Partit a les Corts Generals? El PSC-PSOE no només no van tocar una coma sinó que una mica més i ens quedem sense Estatut!

1 comentari:

Marc. ha dit...

LES VERMELLES NO HO SÉ, PERÒ "LA ROJA" D'EN MONTILLA.
Perquè no vull que guanyi Espanya.
-Per l’onada de nacionalisme esculent i anticatalà, que comporta una victòria de la roja.
-Per l’actitud dels "colons" espanyols, celebrant amb clàxons, petards i banderes, no tant la victòria de la seva selecció, sinó el poder reafirmar en grup, que ells són els ocupants, que Catalunya per dret de conquesta és una part indivisible de la corona espanyola, i que el catalanisme va de baixada.
-Per tot el que va passar a Fresno, i per tot el que està passant amb les seleccions catalanes, amb maniobres del poder fàctic espanyol més pròpies dels "Corleone" o del "Clan dels Calabresos" que d’institucions democràtiques.
-Per d’humiliació pública que està sotmeten el Tribunal Constitucional a la democràcia i a la sobirania popular.
-Per la nova versió del Foro Babel, a nivell estatal, per cert un català coherent hauria de repassar el llistat dels que estant signant el manifest (Fernando Savater, Carmen Iglesias ,Mario Vargas Llosa,Albert Boadella, Arcadi Espada, Tele Cinco...).
-Si Catalunya disposés de seleccions pròpies, si els catalans poguéssim decidir el nostre futur tal i com marca la Carta de les Nacions Unides, si els espanyols no utilitzessin els catalans com l’ase dels cops cada cop que els interessa, si tot això no pases, segurament m’alegraria de la victòria d’una selecció com l’espanyola, amb la qual tinc més complicitats que amb la selecció italiana, francesa o alemanya.