“TEATRE PRINCIPAL”: UN CONTE AMB PROMESES ELECTORALISTES PERÒ AMB UN FINAL INCERT


7 setembre 2007

Durant la campanya electoral de les municipals de l’any 2003, l’Alcalde va prometre que a finals del 2003 hi hauria òperes de format mitjà, espectacles infantils i gravacions cinematogràfiques d’òperes i ballets en un Teatre Principal completament rehabilitat.

Al 2005, dos anys després, el Grup Municipal de CiU va començar una campanya de denúncia de l’incompliment de la promesa de l’Alcalde. Des de llavors, aquest Grup Municipal està fent un seguiment polític de la situació fins que, finalment, al novembre del 2005, l’Ajuntament va adquirir aquest edifici. Però, les obres de remodelació del Teatre Principal no han començat fins a mitjans del 2007.

Si bé és cert que les obres van avançant també ho és que, segons el diari El Punt, l’Equip de Govern encara no disposa de tot el finançament necessari per tal de fer front al cost total de l’obra projectada.

El cost total del projecte està valorat en 10,5 milions d’euros i l’Equip de Govern, de moment, només en té garantits 4,5 milions. Això sí, la nova promesa és que la remodelació estarà enllestida al març del 2011, per celebrar-ne el Centenari.

En relació a això em faig tres preguntes:

- d’on pensa l’Equip de Govern treure la quantitat de diners?
- què passarà si no els aconsegueix?
- tornaran a canviar la data d’inauguració o bé ens haurem d’esperar al segon centenari per tal de poder gaudir d’aquest patrimoni terrassenc?