DESPROPÒSITS DE LES OBRES DELS FGC PER A QUI VIU I EN VIU DE LA RAMBLA

28 setembre 2007

No cal dir que els reiterats talls de la Rambla comporten molts efectes negatius en la vida quotidiana de la ciutat. També és cert que, a vegades, aquests talls són inevitables i l'única recepta és la paciència. Però, a vegades, aquests talls són discutibles.

M'explico, de manera breu: en una pregunta parlamentària feta al conseller de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya abans de l'estiu se li plantejava la possibilitat d'extreure la llavors tuneladora (des de fa pocs dies sabem que seran dues!) no per la Rambla sinó pel final de la Rambleta del Pare Alegre, tot i aconseguint així un impacte molt menor per a la ciutadania. Per fer viable aquesta alternativa només calia estudiar la possibilitat de fer busos llançadera cap al final de la Rambleta.

En tot cas, això el Departament de Política Territorial no vol ni tenir-ho en compte, per tant, les molèsties que els comerciants i els veïns més perjudicats de la Rambla no tan sols no es reduiran sinó que incrementaran.

Així doncs, ateses les conseqüències negatives que suposa pels veïns i comerciants de la Rambla el fet que aquesta s’hagi tallat i encara s’hagi de tallar més arrel de les obres de la perllongació dels FGC, ahir, al Ple del mes de setembre, es va preguntat a l’Equip de Govern si tenia pensat establir alguna mesura, ajut, incentiu i/o desgravació fiscal als veïns i comerciants de la Rambla.

La resposta no podia ser més claravident: l’Equip de Govern, de la mà de la Regidora de Comerç, va contestar que ja s’havia reunit amb els comerciants i que segurament ho tornarà a fer i que, en tot cas, ja es pensarà si cal establir algun mesura especial o no del tipus proposat per aquest Grup Municipal, tot i que no tenia clar el per què s'hauria d'aplicar.