EL TRIPARTIT REBUTJA LA GRATUÏTAT DEL TRANSPORT PÚBLIC PER ALS MENORS DE DEU ANYS

26 març 2008

L’objectiu de la iniciativa presentada pel diputat terrassenc Josep Rull és complir una funció social però també de potenciació d’un transport públic sostenible i de qualitat.

En aquest sentit, Josep Rull, ha defensat una proposta de resolució de la federació nacionalista per aconseguir la gratuïtat del transport públic per als infants de fins a deu anys en el període escolar. Durant la Comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya, Rull ha argumentat que es tracta d’una qüestió de “sensibilitat social”: “la cistella de la compra és cada cop més elevada (segons algunes publicacions ha augmentat un 44%) i hem d’adoptar mesures que ajudin. La mobilitat no és només un dret sinó una necessitat en determinades zones”. Per aquesta raó, CiU reclamava la gratuïtat per als menors de deu anys, els quals en teoria viatjaran acompanyats per un adult.

A més, amb aquesta iniciativa CiU també es buscava “potenciar el transport públic i donar als ciutadans el missatge que les administracions estan al costat de la gent per aconseguir un transport sostenible”. El tripartit, com no podria ser d’una altra manera, ha rebutjat aquesta proposta.

1 comentari:

Marc. ha dit...

Quant del 4at Cinturó en diuen Ronda del Vallès, per cert s’està executant tot i que hi ha consellers que tenen la “paxorra” de dir que no es farà mai.
Quant als tant criticats barracons, repasseu hemeroteques, ara se’ls anomena mòduls educacionals prefabricats, i curiosament el seu nombre a augmentat espectacularment.
Quant es titlla de terroristes a aquells que amb una majoria parlamentària, llum i taquígrafs (equivocats o no) apostaven pel transvasament de l’Ebre , o uns altres pel transvasament del Roine; i després s’assalta silenciosament la propietat d’un ciutadà per tal de fer una “Captació d’aigua del Segre” (per cert, principal afluent de l’Ebre a Catalunya) tot i que el Conseller de medi ambient va prometre en un plenari del parlament, i en un article en un diari que això era fals, i ai l’as!! A l’hora el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques amb mitges veritats ho acaba reconeixent.
Quant el president del teu país (per cert fa més de 40 anys que hi viu, i més de 30 que assumeix càrrecs de gran importància dins de l’administració catalana) en el plenari del parlament diu “tomar” quant vol dir prendre, o en l’enterrament del magnífic poeta Palau i Fabre, diu “Palau i Febrer”....., i no mencionarem, rodalies, TGV, Carmel, Aeroport del Prat, Conselleria de Interior, apagades, incendis a hospitals, finançament, estatut..... està passant quelcom, no??
Doncs no, perquè Catalunya no es res més que una comunitat autònoma, no som ni nació, ni país, ni res, perquè les institucions catalanes són de fireta i folklòriques, perquè Los Santos, ABC, Mundos i companyia tenen raó, o poder no??? Doncs sí, perquè els primers que actuen com si tot això fos cert, són els mateixos votants de certs partits nacionalistes, els quals estant acomplexats i no contemplen canviar el sentit del seu vot, ja que per ells són més importants els seus complexes, que el bé de la nació que ells diuen que existeix.