PROMESES VERSUS INCOMPLIMENTS DE ZP


19 febrer 2008

Una regidora del PSC-PSOE, en el seu bloc, ens explica els 10 compromisos dels socialistes (ja, ja, ja).

Per què no té en compte els 10 incompliments més flagrants de Zapatero?

1.- Aprovació de l’Estatut que sortís del Parlament de Catalunya: al Míting final de campanya del PSC-PSOE a les eleccions catalanes del 2003, Rodriguez Zapatero va dir la famosa frase: “Apoyaré el Estatut que salga del Parlament de Catalunya”. Incompliment.

2.- Compliment de l’Estatut: Zapatero: ha venut al llarg d’aquests quatre anys la seva teòrica visió plural d’Espanya, que tenia les reformes de diferents Estatuts com a màxim exemple. A l’hora de la veritat, però, no va donar suport a l’Estatut sorgit del Parlament. De moment, el balanç del seu grau de desplegament és lamentablement molt negatiu. No només no s’ha fet cap traspàs mínimament significatiu, sinó que la vulneració de l’Estatut per part de l’Estat és permanent. Incompliment.

3.- Inversió a Catalunya: Disposició Addicional tercera de l’Estatut: La disposició addicional tercera de l’Estatut de Catalunya recull que durant 7 anys Catalunya ha de rebre en inversió de l’Estat l’equivalent al pes del PIB català a Espanya, o sigui el 18’8%. L’any 2007 això no es va complir, tot i que en el seu moment es va assegurar que sí que s’estava complint. Els Pressupostos del 2008 tampoc complien amb la disposició i només arribaven al 14,9%. Un acord electoralista de darrera hora ha fet arribar una part d’aquesta inversió, però encara queden pendents 700 milions d’euros d’aquests dos anys. Incompliment.

4.- El descens de la inversió a Catalunya: Mentre Zapatero sempre ha promès més inversió per a Catalunya, i Chacón va dient que la inversió que ha fet Zapatero aquests quatre anys a Catalunya és la més gran mai vista, la realitat de les xifres diu que la inversió de l’Estat a Catalunya, des de que governa Zapatero, ha passat del 18’6% (2003) al 14’9% (2008), i bona part d’aquesta inversió ha estat concentrada al TAV, sense nous projectes. Incompliment.

5.- Arribada del TAV a Barcelona: S’anuncia l’arribada del TAV a Barcelona el 21 de desembre (data que ja suposava un important endarreriment sobre el previst). El resultat és del tot sabut. Les presses per acabar l’obra com fos, per purs interessos electorals, provoca el caos de rodalies més gran mai vist a Catalunya, amb interrupció del servei d’algunes línies durant setmanes, i evidentment un nou retard en l’arribada del TAV.

6.- Traspàs de Rodalies: L’imprudent Zapatero anuncia al Congrés dels Diputats el traspàs a la Generalitat de la gestió de rodalies per l’1 de gener del 2008. A l’hora de la veritat, res de res. Incompliment.

7.- Retorn dels Papers de Salamanca: Després d’un teòric acord per retornar-los, només ha arribat a Catalunya una primera part dels documents. Queda per arribar tota la documentació de particulars i d’entitats. Seguim a l’espera davant la denúncia de la societat civil catalana i el desesperant i vergonyós silenci del Govern espanyol. Incompliment.

8.- Castell de Montjuïc: En una altra promesa de míting final, l’any 2004, Zapatero promet el retorn del Castell de Montjuïc a la ciutat de Barcelona, però després, hi posa unes condicions inassolibles. Més endavant, i just abans de les eleccions municipals, Zapatero anuncia el traspàs, però un any després, el tema segueix sense resoldre’s. Incompliment.

9.- Gestió de l’Aeroport del Prat: Zapatero anuncia que abans de la tardor del 2007 faria una proposta per a la gestió de l’Aeroport del Prat que inclouria la participació de la Generalitat. Incompliment.

10.- Publicació de les balances fiscals: El mes de juny del 2006, Zapatero promet que publicarà les balances fiscals. Incompliment.

2 comentaris:

Marc. ha dit...

Meritxell , disculpa per la falca publicitaria, espero que no t'enfadis:

Avui dissabte (23/02/2008) a les 20:15 hores, la meva germana fa l'última proba del concurs de La Vanguardia "La Vanguardia busca presidente", es tracta d'una xerrada al Cercle Esport de Figueres (a sobre del LIZARRAN), l'assistència de públic es vital per seguir endavant amb el concurs, de moment els tres primers són un home d'Alacant, un home de València i com a representant de Catalunya i la meva germana.
Si podeu veniu a donar suport, i per aconseguir entre tots que una figuerenca guanyi el concurs.
Gràcies.

i per saber més del concurs http://presidente.lavanguardia.es/index.php,

tambè podeu ajudar enviant un SMS al 7744 amb el text tbp pirata.

Martí Cabré ha dit...

Tant Felipe com Aznar van afrontar la seva segona legislatura amb la intenció d'assolir la majoria absoluta.

ZP intenta tan sols no perdre. Desastrós.